انرژی سبزعلم و فناوری

5 کشور پیشرو در انقلاب پایداری انرژی

استفاده از انرژی سبز

از آنجا که جهان از طریق انقلاب صنعتی بزرگترین تحولات انرژی را تجربه می کند،برترین کشور های پیشرو در انرژی های تجدید پذیر معرفی می شوند.

انرژی تجدید پذیر شامل یک مبنای جهانی از چشم انداز تغییرات انرژی جهانی است. بیش از 170 کشور هدف ملی انرژی تجدید پذیر را پذیرفته اند و بیش از 150 کشور در سراسر جهان سیاست هایی را برای تثبیت سرمایه گذاری انرژی پاک ساخته اند.

با این همه، کدام کشورها رهبری “انرژی تجدیدپذیر” را در دست دارند؟

بعضی از کشورها به عنوان رهبران در نظر گرفته می شوند پس سهم زیادی از منابع انرژی تجدیدپذیر رادر سرمایه گذاری انرژی پاک، و دیگران در سهم پیشرفت تکنولوژی به ترکیب انرژی خود اضافه کرده اند.

در اینجا پنج کشور است که به رهبری راه در این زمینه کمک کرده اند:

چین

چین به اتفاق آرا یک رهبر جهانی در زمینه سرمایه گذاری در فن آوری انرژی پاک محسوب می شود. نه تنها کشور بزرگترین سرمایه گذار در پروژه های انرژی تجدید پذیر داخلی است، بلکه طی چند سال اخیر، رهبر جهانی در زمینه فن آوری های انرژی پاک، از جمله برنامه های ذخیره سازی باتری و وسایل نقلیه الکتریکی است.

با وجود این واقعیت که کشور هنوز به شدت وابسته به زغال سنگ است، منابع انرژی تجدیدپذیر سهم بیشتری از ترکیب انرژی چین به دست آورده اند. در سال 2016، چین توانست 77 gw انرژی خورشیدی و 149 گیگابایت انرژی باد تولید کند. پیش بینی می شود که سهم چین در استقرار انرژی تجدیدپذیر در جهان بین سالهای 2017 و 2022، 42 درصد برای خورشید، 35 درصد برای آب و 40 درصد برای باد باشد.

در عین حال، در سال 2017، سرمایه گذاری خارجی در پروژه های انرژی پاک که با حمایت قوی از ساختارهای سازمانی، مالی و تجاری برای حمایت از جاه طلبی های داخلی و خارجی آنها در خارج از کشور چین بیش از 44 میلیارد دلار بوده است .

چین از سرمایه گذاری داخلی و خارجی در انرژی های تجدید پذیر استفاده می کند، چین یک صنعت تولیدی قوی را به وجود آورده است تا این پیشرفت را به پیش برده و سیاست های کاهش رو به رشد تغییرات اقلیمی را به توسعه اقتصادی داخلی تبدیل کند. در حال حاضر تولید کنندگان انرژی خورشیدی چین تقریبا 60 درصد تولید جهانی سلول خورشیدی را تشکیل می دهند. این به این معنی است که سیاست های داخلی نقش مهمی را در توسعه انرژی های تجدید پذیر در سراسر جهان بازی می کنند و هزینه های بیشتر را کاهش می دهند.

دانمارک

دانمارک یک کشور پیشگام در توسعه انرژی باد در سراسر جهان است. در سال 2017، انرژی باد یک رکورد دیگر در کشور را شکست و 43 درصد کل نیازهای برق خود را تامین کرد. از میان تمام کشورهای OECD، دانمارک بیش از 15 سال بیشترین تولید برق باد را در سرتاسر خود داشته است.

این کشور سیاست های آب و هوایی بسیار بلندپروازانه را هدف قرار داده است که تا سال 2030 بیش از 50 درصد انرژی مورد نیاز خود را از انرژی های تجدید پذیر به ارمغان بیاورد و تا سال 2050 ،100 درصد از سوخت های فسیلی آزاد خواهد شد. با این وجود، نرخ رشد انرژی تجدیدپذیر نشان می دهد که اهداف قابل ملاحظه قبلا پیش بینی شده در مورد این که در سال 2020، انرژی های تجدید پذیر، از جمله باد، خورشیدی و زیست توده، برای تامین بیش از 80 درصد تقاضای برق کشور، کافی خواهد بود.

در سال 2017، بانک جهانی، دانمارک را به عنوان رهبر جهان در انرژی سبز اعلام کرد، با توجه به شاخص های تنظیم مقررات انرژی پایدار (RISE). در مقیاس از 1-100، دانمارک در بهره وری انرژی 86 امتیاز و در انرژی تجدید پذیر 94 امتیاز به دست آورد.

مهمتر از همه، همراه با انتشار وسیع انرژی باد داخلی، کشور یکی از قویترین مراکز توسعه فناوری باد را که باعث رشد بین المللی شده است، توسعه داده است. در آخرین گزارش جهانی، شورای جهانی باد گزارش داد که فشار دانمارک 40 درصد از میزان نفوذ جهانی باد را به خود اختصاص می دهد. در سال 2015، صادرات تکنولوژی انرژی 11 درصد کل کالاهای صادراتی کشور را به خود اختصاص داده است، و دانمارک شماره 1 کشور در اتحادیه اروپا را از لحاظ صادرات فناوری انرژی قرار داده است.

دانمارک نخستین آزمایشگاه انرژی تجدیدپذیر دریایی را به عنوان یک پروژه  25 سال پیش برگزار کرد، که موجب توسعه فناوری شده است که اکنون فراتر از انتظارات است.

wind ener

کنیا

کنیا یکی از قهرمانان انرژی تجدید پذیر است. این کشور حدود 70 درصد میزان اتصال به برق را به خود اختصاص داده است، دولت با هدف دستیابی جهانی به سال 2020 است. در چند سال گذشته، کنیا بازار پر جنب و جوش انرژی خورشیدی را ایجاد کرده است و یک پرونده تجاری موفقیت آمیزکه مزایای آن را نشان می دهد، نشان داده شده است.  انرژی خورشیدی نه تنها برای مقابله با انتشار کربن، بلکه برای دسترسی به انرژی جایگزین دیزل ژنراتور گران قیمت و جداگانه نیز ارائه می شود.

کنیا بازار پیشرو در آفریقا برای تاسیسات خورشیدی است. این تلاش ها توسط چندین موسسه توسعه بین المللی، از جمله بانک جهانی، سازمان توسعه آلمان GIZ و بانک توسعه آفریقا (AfDB) پشتیبانی شده اند. از زمان آغاز خط مشی ملی کنیا برای تأمین دسترسی برق به قسمتهای روستایی، شبکه های خورشیدی مینی برق بیش از 30 درصد از افرادی را که در نقاط دورافتاده زندگی می کردند، تامین برق می کردند.

این ابتکار عمل و حمایت، به ایجاد مرکز نوآوری و نوآوران انرژی از جمله شرکت های انرژی متخصص در توسعه مینی شبکه، و همچنین سایر وسایل نوآورانه برای شارژ تلفن همراه، پخت و پز و روشنایی کمک کرده است. برای مثال، بین سالهای 2009 تا 2013، بازار فانوس خورشیدی بیش از 200 درصد افزایش یافته و بیش از 1500 خرده فروش کوچک و متوسط مشغول فعالیتند.

با توجه به موفقیت برنامه ایجاد برق “نورپردازی آفریقا” بانک جهانی، طرح های مشابه، در رشد چشمگیری غنا، اتیوپی و تانزانیا در حال حاضر به عنوان بخش “پیکو خورشیدی” شناخته شده است، در حال انجام است.

هند

یک اقتصاد به سرعت در حال رشد است که جابجایی 1.34 میلیارد جمعیت رو به رشد – یک رقم کمی کوچکتر از چین است. انرژی در تحقق آرمان های توسعه کشور بسیار مهم است و تقاضای انرژی در آینده 25 درصد از تقاضای جهانی انرژی را تشکیل می دهد. به عبارت دیگر، آنچه در هند اتفاق می افتد، خط مسیر اقتصاد جهانی انرژی را تحت تاثیر قرار می دهد.

خوشبختانه، هند به نظر می رسد مصمم به پوشش بخش وسیعی از این تقاضای انرژی با انرژی های پاک است. گرچه زغال سنگ هنوز 70 درصد از انرژی کشور را تشکیل می دهد، هند قصد دارد تا ظرفیت انرژی تجدید پذیر از 58 به 175 gwتا 2022 افزایش یابد.


تصویب مزایده های هند، بازار رقابتی ترین کالاهای تجدید پذیر در دنیا را به ارمغان آورده است. با توجه به افزایش تقاضای انرژی، توسعه دهندگان پروژه های برق درگیر رقابت برای قیمت پایین هستند که باعث کاهش شدید هزینه ها می شود. در سال 2016، پیشنهادات خود را برای ارائه 10 برابر قدرت به عنوان مزایده دریافت کرد.

این پاسخ باعث شد که دولت کاهش جاه طلبی های زغال سنگ خود و افزایش سهم انرژی های تجدید پذیر را افزایش دهد. به عنوان یک نتیجه از مزایای هزینه، باعث شد از کارخانه های برق زغال سنگ خارج شده و پروژه های خورشیدی و باد را برنامه ریزی کند.

علاوه بر این، برنامه های هند برای راه اندازی یک برنامه ملی انرژی شناور ملی – که در ابتدا در جهان، با هدف اضافه کردن حداقل 10 GW در طول سه سال آینده انتظار می رود که نسل بعدی فناوری خورشیدی را تقویت کند.

ایسلند

ایسلند بیشتر برای مناظر طبیعی نفس گیر شناخته شده است. با این حال، این زیبایی طبیعی فراوان، نه تنها به زیبایی های زیبایی شناسی برای افتخار شهروندان  و گردشگران پرماجرا کمک می کند، بلکه به کشور اجازه می دهد تا یکی از بالاترین سوابق مصرف انرژی تجدید پذیر را در ترکیب انرژی ملی و بالاترین در میان کشورهای اروپایی نگه دارد.

در حال حاضر انرژی زمین گرمایی، آب و باد، 100 درصد نیازهای برق ایسلند را تامین می کند. تقریبا 75 درصد از هیدروژن و بقیه از انرژی زمین گرمایی تامین می شود. با این وجود، بیش از 90 درصد از تقاضای خود برای آب گرم و گرما با سیستم گرمایش مرکزی که عمدتا از طریق انرژی زمین گرمایی تامین می شود، برطرف می شود. در سال 2016، ایسلند با 76 درصد از کل انرژی مورد نیاز خود را با انرژی تجدیدپذیر به منظور حمایت از 300،000 جمعیت خود به ارمغان آورده است .این یک مثال قدرتمند که نشان دهنده قدرت انقلاب انرژی است.

منبع:http://www.climateactionprogramme.org

ماه سا شاه بنده

مهندس ماه سا شاه بنده Mahsa shahbandeh دارای مدرک کارشناسی مهندسی محیط زیست از دانشگاه محیط زیست کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست -ارزیابی و آمایش سرزمین از دانشگاه محیط زیست

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

اینها را هم ببینید

بسته
Translate »
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
بسته